Om oss

Mor Annas Äppelkorgar AB är ett litet familjeföretag med säte i Kivik med 7 anställda. Vi är nu inne på tredje generationen äppelkorgar! Allt började i mormor Annas trädgård som var full av äppelträd med underbara frukter. Hon kom på den fruksamma idén att sälja korgar med äpplen till de små hotellen och pensionaten som ligger här längs den enastående kustlinjen. Sedan dess har företaget blomstrat. Mor Anna är inte med oss längre men Annas son Bernt tog över efter sin mor och nu håller Annas barnbarn Elin på att skolas in i fruktkorgsvärlden. Varsamma förändringar har gjorts med företaget sedan mor Annas tid, till exempel är det inte längre bara äpplen i korgarna vi levererar längre och vi har utökat och säljer fruktkorgar till snart hela Skåne men vi har ändå valt att hålla oss inom regionen för att värna om det småskaliga.

Vi som jobbar här

Om du ringer till oss eller kommer på besök får du träffa Bernts fru Rita. Hon är vårt ansikte utåt och har huvudansvaret för kontakten med kunderna. Till sin hjälp har hon Eva och Nicklas. Eva kommer från det närliggande samhället Brantevik, är inte släkt med mor Anna men känns som familj efter 30 år i företaget. Eva ansvarar för löner och fakturor. Nicklas är barnbarn till mor Anna och ansvarar för offerter till kunderna och reser gärna ut på kundbesök. Nicklas ansvarar även för den digitala omställningen och våra kanaler på nätet. På lagret arbetar Hassan och Lars Åke. Hassan kom till oss genom ett väldigt lyckat integrationsprojekt och vi är så glada att få ha honom här och genom honom en fläkt av den stora världen. Lars Åke har arbetat med oss sedan starten och även om han inte orkar bära så många korgar längre är han en ovärderlig tillgång med sina kunskaper och erfarenhet. Sedan har vi dessutom ett varierande antal underbara säsongsarbetare som plockar äpplena från mor Annas trädgård som idag har vuxit till en skog.

Våra korgar

Våra korgar är säsongsbetonade men innehåller alltid minst en sorts äpplen. Vi har valt bort vindruvor ur miljösynpunkt.